Slutprepp

Så, the time has come. Det är dags för den slutgiltiga preppen inför resan. De sista grejerna är (förhoppningsvis) inhandlade och vi måste nu fokusera på att alla saker är i färdigt skick för att packas ner i helgen.

Det har egentligen stått på att göra-listan sedan i söndags men vi drabbades båda av någon slags sommartids-jetlag och har varit orimligt trötta hela veckan. Det kan också ha varit ett akut ”klarar inte att tänka mer på Svalbard just nu, måste ha lite andrum som fylls med X antal avsnitt av Netflix-serier”-symptom. Har hört att det går mycket av den åkomman just nu.

Men nu är vi på banan igen. Och ni kan ju se på bilden ovan att det fanns ett visst behov av t.ex. skidvård. Till vänster är Viktors skidor som har fått nya stighudar och till höger är mina som ännu inte fått samma kärleksfulla omvårdnad. Så det stod på schemat för kvällen. Man kan väl säga att alla mil med tung pulka på hård skare sliter lite granna på de små syntethåren som ger oss grepp för att ta oss framåt.

Nu har båda skidparen fått fina nya korta stighudar och vi har också mätt upp och klippt till de långa stighudarna. Gissar att de långa mest kommer att användas när vi går uppför fjäll och glaciärer. As you do. Går upp för glaciärer alltså. Helt galet att vi kommer att göra det!

DSC00117
Viktor klipper till stighudar. Obs, notera vår stående middagsgäst i bakgrunden, Mr Halm-Pingvin, som trötta föräldrar mer än en gång ställt fram mat till av bara farten.

Vår backträning har hittills bestått av två försök. Första gången packade vi in barn, hundar, skidor, en fjällpulka för att dra barn och matsäck i och vår träningspulka med järnskrot i bilen och drog till norska gränsen. Där visste vi att det fanns ett fjäll med lämplig lutning. Så, 2,5 timmars bilresa senare, en fantastiskt fin och solig vinterdag – så länge man befann sig i bilen, kom vi fram. Och det blåste järnet. Vi hann skida uppför i FEM MINUTER innan barnet pep om att vilja åka hem. Pipen övergick snabbt till skrik så för att hålla alla glada tog vi oss till ett vindskyddat läge och bestämde oss för att det var dags för lunch. Vi hade ändå hunnit så pass långt från vägen att bilarna som körde förbi hade krympt till något som skulle kunna misstas för vilda djur. Vilket så klart våra varg-wannabe-siberian huskeys misstog dem för, varpå jaktinstinkten slog på och de satt och ylade och gnydde för att de inte fick jaga bilarna och äta dem till middag. En högst harmonisk, träningsrik och effektiv eftermiddag… tänkte ingen i bilen hem. Det var den lördagen.

Den andra backträningen ägde rum då all snö plötsligt smält bort mellan våra influensaperioder. Men är man frisk måste man Svalbard-träna, så utrustad med en pannlampa knöt jag ett däck i ett rep och spände fast i hundbältet och gick sedan runt på byn för att leta efter en lämplig backe. Inte ett dugg suspekt.

Nog om backträning, det här skulle handla om vår slutprepp. Så, den sista veckan, dvs. innan vår sommartidsjetlag, har vi nu ägnat åt att se till att vi har allting och har koll på allt. När vi hade barnvakt ett par timmar förra veckan passade vi på att provpacka allting. Med nöd och näppe tror vi att allt går ner i väskorna. Hur vi ska lyckas bära väskorna är ett ännu outforskat problem.

Nu går också tvättmaskinen på högvarm för att ha allt tvättat och klart till helgen. Lyxigt att ha rena skalkläder för de har efter alla timmar på sjön börjat… lukta hallonsaft. Sen ska allt impregneras en extra vända, en ny omgång pjäxinfettning och alla tekniska enheter laddas. Och säkert en miljon saker till men det finns risk för overload i hjärnan nu så det är viktigt att krypa till kojs och låta hjärnan vila.

DSC00121
Här står jag och spänner stighud i underställ. Förhoppningsvis har jag mätt rätt, annars blir det till att sitta och skära till det i tältet på Svalbard.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s