Om

Hur kan man få vardagen att bli lite mer äventyrlig och samtidigt behålla ett fungerande vardagsliv? Vi är två småföräldrar som brottas med att få tiden att räcka för jobb, förskolehämtning, städning, matlagning, träning och samtidigt ha tid över för kvalitetstid tillsammans.

Vi har bestämt oss för att utmana diskbänksrealismen på ett sätt som fungerar för vår familj. Ett steg i detta är att få in lite mer givande och roliga utmaningar både i vardagen och på längre sikt.

Den 6 april 2017 hoppar vi på flyget från Stockholm till Svalbard för att bege oss ut på en 10 dagar lång expedition över Svalbards vita vidder, glaciärer och berg. Vi kommer att korsa Svalbard på skidor, från öst till väst, bo i tält, gå isbjörnsvakt om nätterna och insupa den arktiska atmosfären.

Så vilka är vi?

Vi heter Lovisa Arvidsson och Viktor Karlsson. Vi är 33 och 36 år och bor i en liten by i Jämtland tillsammans med vår dotter och två hundar. Vi lämnade Stockholm för tre år sedan, strax innan vi fick barn. Då var det med en önskan om ett liv bortom ekorrhjulet, mer tid för varandra och för möjligheten till ett aktivt friluftsliv. Verkligheten blir lätt en annan. Småbarnsliv, heltidsjobb och renoveringsprojekt har ätit mycket av den tid och energi som fanns till godo. Våra två siberian huskys, Aska och Loka, har sett till att vi kommit ut på promenader, men mycket mer träning än så har det inte blivit av.

Vi insåg att vi behövde ett större mål för att komma igång med träning, men framför allt något projekt som kunde bryta av de vardagsbestyr som vi kände att vi ofta fastnade i. Det råkade bli en skidexpedition till Svalbard.

Vi skriver råkade, för på ett plan hade det lika gärna kunnat bli något annat som vi funnit möjligt att genomföra. Men längtan till den arktiska miljön har alltid funnits hos oss, och plötsligt fanns ett ”window of opportunity” att genomföra det.

Plötsligt satt vi med varsin expeditionsplats i hand. Det var bara att börja rusta sig mentalt och fysiskt för den arktiska vildmarken.

Det här är vår resa, välkommen att följa oss längst vägen!

 

Annonser